Az Afterwork edzések felépítése minden alkalommal megegyezik majd, azoban hétről hétre nehezítjük a gyakorlatokat a progresszió érdekében. Az edzések 60 percig tartanak: 15 perc bemelegítés, 35 perc munka és 10 perc levezetés/nyújtás/hengerezés.

Bemelegítés

Új szemléletű bemelegítést alkalmazunk, (nem az ugrálós és pulzuspörgetős bemelegítés), és biztosak vagyunk benne, hogy pár alkalom után mindenki érezni és látni fogja a pozitív változást törzse stabilitásában és ízületei mobilitásában. Természetesen a keringésfokozás elkerülhetetlen, de nálunk nem fogsz már a bemelegítésen elfáradni – ahogy azt sok helyen hibásan alkalmazzák.

maxresdefault1

 

 Fő rész

A bemelegítési protokollt követően párban fogunk dolgozni. A pár egyik tagja TRX-szel dolgozik, a másik eszköz nélkül, saját testsúllyal végzi a gyakorlatot, ezután cserélnek. A TRX legnagyobb előnyét használjuk ki: mindenki magának tudja beállítani a megfelelő terhelést, nehézségi fokot (persze mi azért vagyunk, hogy minden edzés kihívás elé állítson).

Ismerjük a gyakorlatok progressziós és regressziós lehetőségeit, így sosem lesz egy-egy feladat „megoldhatatlan”, vagy „túl könnyű”. A program fő részének egyértelmű célja, hogy a tágan értelmezett core izmokat erősítsük, visszaállítsuk a megfelelő mobilitás-stabilitás arányt.

120419-F-NJ219-023

 

 Levezetés/nyújtás

Mindenki tudja, hogy az edzéseink akkor igazán hatékonyak, ha a végén nyújtunk. Fontos a kontrollált végrehajtás és a légzés megfelelő szabályzása is, de ami a jó hír: a végén hengerezhetünk is, igény esetén. Ez fakultatív, hiszen nem mindenki szereti a masszázst. Egy biztos: a TriggerPoint Foam Rolling technikák alkalmazása az edzés végén nem csak az izmok vérállátását fokozza, hanem roppant kellemes érzést is nyújt.

maxresdefault