Biztosan találkoztál már pár hirdetéssel olyan “csodaszerekről”, amelyek valójában méregtelenítő- vagy tisztítókúrák. A legtöbb ilyen hirdetés elmagyarázza hogyan működik a kúra, mely legtöbbször megszabadít az ÖSSZES méreganyagtól és 10 kiló mínuszt ígér egy hét alatt. A kérdés az, vajon milyen anyagok ezek? Honnan származnak? Egyáltalán van mit eltávolítani?

Ebben a blogban ezekre a kérdésekre keresem a választ, kiderül miért is feleslegesek ezek és hogyan tudod kiváltani őket.

Kezdjünk bele!

A legtöbb ilyen termékről nem tudjuk hogyan működik, nem ismerjük a hatóanyagokat, a legtöbb esetben sajnos nincsen is mögöttük semmilyen tudományosan megalapozott válasz. Elvileg segítenek megszabadulni a különböző méreganyagoktól, lényegében megtisztítják a testet a káros anyagoktól, melyek negatív hatással lehetnek a szervezetre (erre később visszatérünk).

Tudni kell, hogy a legtöbb ilyen kúra nagyon korlátozó, sokszor napokig csak a tisztító italok fogyasztása engedélyezett és semmilyen szilárd tápanyagot nem fogyaszthatunk közben. Mivel nem eszel semmit, de iszod a löttyöt (ami vízelethajtó hatású), az lesz az érzésed, hogy tisztítja a szervezeted a káros méreganyagoktól. közben – a vízvesztés hatására – még a súlyodból is vesztesz, kész főnyeremény, nem igaz? 🙂

Milyen méreganyagokról is beszélünk?

A legtöbb esetben titok marad melyik az a méreganyag, amitől az adott a kúra megszabadít. A nemzetközi meghatározás szerint a méreg olyan anyag, amely mérgező vagy negatív egészségügyi hatást okoz. Ez magába foglalja a tisztítószereket, rovarírtókat és az erős kábítószereket nagy dózisban.